• +386 (0)41 645 837

High Pressure Technology Symposium

V podjetju zagotavljamo strokovna usposabljanja na najvišjem nivoju, da lahko izvajamo visoko zahtevne soritve s sistemom Visokega Vodnega Pritiska.

 

High Pressure Technology Symposium

 

 

Strokovni članek Hempel izvedba AKZ vodno peskanje

Sodelujemo v sanacijah jeklenih konstrukcij in objektov. Strokovno se izpolnjujemo in usposabljamo na različnih nivojih. Sodelujemo s proizvajalci visokotlačne opreme, barv, izvedbenih robotov, razvijamo  in proizvajamo različno opremo, priključke za potrebe izvedbe naših del.

Udeležili smo se predavanj in evropskega srečanja s proizvajalci različne opreme in materialov za izvajanje sanacij, jeklenih in betonskih konstrukcij.

Povzetek predavanja podjetja HEMPEL prilagamo v nadaljevanju(z dovoljenjem podjetja Hempel in z našim prevodom na SLO jezik).

 

Strokovni članek Hempel

 

 

Ocena vodnega peskanja

Udeležili smo se predavanja podjetja CEMCOLOR (SEVNICA), izdelovalca zaščitnih barv pod blagovno znamko MCU. MCU je proizvajalec zaščitnih temeljnih premazov z vlago utrjujočim temeljnimi premazi v visoko vsebnostjo cinkovega prahu in premaze, tudi z vlago utrjujoče, končne premaze.

Novi postopki odstranjevanja starih barv, odstranjevanje in rengeniziranje obstoječih napak na jeklenih konstrukcijah, omogoča prav visokotlačno pranje z doseganjem tudi 3000 barov vodnega pritiska. Meritve izvajanega čiščenja z vodo, ki smo ga izvajali na železniškem jeklenem mostu v Laškem, kažejo, da dosegajo vse zahtevane pogoje. Še več, rezultati so odlični, so dobra podlaga za kasnejše izvajanje zaščitnih premazov. Saj premazni sistem mora imeti dober oprijem na pripravljeno površino (kar vodni postopek omogoča), mora biti odporen na lokalno klimo opredeljeno z razredom korozivnosti skladno s standardom SIST EN ISO 12944 (razredi C4, C5).

Razvoj strojne opreme in razvoj npr. barv, nam daje nova postopkovna navodila sanacij, odpira nova obzorja antikorozivne zaščite jekla, nova merila obstojnosti izvajanja AKZ del in to vse na sami lokaciji objekta. Na mostu v Laškem so naše delo spremljali vrhunski tehnologi, z sodobno merilno opremo in predvsem z velikimi izkušnjami na sanaciji objektov. O svojih meritvah so izdali svoje poročilo, ki kaže na doseg pripravljenost profila tudi do 60 mikronov, kar velja za dobro pripravljeno podlago. Pri čemer je dosežena čistost SA 2,5.

Vsekakor novi postopki čiščenja tudi bistveno znižujejo ceno vzdrževanje objektov, podaljšujejo jim življenjsko dobo. Večajo stopnjo zaščite izvedenih rekonstrukcij. Omogočajo dobro diagnosticiranje potrebnih sanacij ter odstranjevanje le tistega, kar ni dobro, saniranje le posameznih delov, le poškodovanih delov objekta.

 

 

 

Ocena vodnega peskanja

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki