• +386 (0)41 645 837

Sanacija po požaru v Sodražici Fibran

Sanacija objektov in konstrukcij poškodovanih v požarih je še posebej zahtevna. Z ene strani se želi doseči optimalno uporabnost obstoječih delov, ki jih je potrebno potem očistiti. Z druge strani pa je posebej pozorno potrebno določiti postopek sanacije in ugotovi kaj je potrebno samo očistiti, kaj sanirati, kaj odstraniti, dodelati itd.

Notranjost objekta, ki je bil samo umazan od saj, smo ugotovili, da je potrebno predhodno posesati. Posesati je bilo potrebno vso umazanijo in saje, kar smo izvajali s posebej za ta namen, prirejenim in  izdelanim sesalcem. Iz filma in priloženih fotografij je vidna njegova učinkovitost. Sesalec uporabljamo tudi pri izvajanju notranjih del sanacij objekta (odstranjevanje epoksi tlakov, frezanje podlag, razbijanje površine betonov, odstranjevanja keramičnih ploščic s tlakov in zidov itd) ne glede ali dela izvajamo z visokotlačnim vodnim pritiskom ali s frezami, brusilkami itd. Deloma vsesava ostanke vode. Sesalec ima motor moči 3000 W, prostornine posode pa 200 l.

Pranje površin smo izvajali s kombinacijo nizkega pritiska vode in visoke temperature. Za najbolj učinkovito pranje smo morali doseči ogreto vodo na določene stopinje, seveda nad 100 stopinj Celzija. Torej s paro. Takšno pranje je, zaradi visoke temperature, zelo učinkovito za odstranjevanje masnih površin. Tudi starih in v notranjosti objektov. Zaradi minimalne uporabe vode (cca le 20% od klasičnega vodnega pranja z vročo vodo) pri pranju s paro so bistveno manjše količine odpadne vode.  To je tudi v primerih, ko notranjost objektov želimo le osvežiti. Obnoviti. Po pranju se praviloma izvede tudi barvanje – pleskanje notranjosti objekta. Ponujamo tudi pleskarska dela večjih površin, ki jih praviloma izvedemo strojno z »Airlesom«. Torej, enakomerni nanos barve s brizgalko.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki